Usein kysyttyjä kysymyksiä

KYSYMYKSIÄ

Alla löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos sinulla on kysyttävää, voit olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme yhteydenottolomakkeen kautta. 

Ravintoarvot ja sopivuus eri tyyppisille ja eri aktiivisuustason omaaville ihmisille

Onko ruoka-annosten koko ja kalorimäärä sopiva ihan kaiken kokoisille, ikäisille ja eri sukupuolille?

 • Susa's annoksien kalorimäärä on laskettu niin, että se laihduttaa tervettä nuorta, aikuista ja ikääntynyttä ihmistä.
 • Aikuisen ihmisen tyypillinen päivittäinen energiantarve on noin 2 000-3 000 kilokaloria. Energian tarve riippuu ihmisen koosta ja liikunnan määrästä. Aineenvaihdunnassa on myös paljon yksilöllisiä eroja.
 • Susa's ruoka-annosten päivittäinen kalorimäärä on 1200-1600 kcal.
 • Jos tavoitteenasi on pudottaa painoa: Yksi painokilo vastaa 7 000 kilokaloria. Puolen kilon viikkovauhtia tapahtuva painonpudotus edellyttää siis noin 500 kilokalorin vähennystä päivittäiseen energiansaantiin. Tärkeintä painopudotuksessa on se, että jaksat ylläpitää vähäkalorista ruokavaliota tarpeeksi pitkään. Kuukauden ruokavaliossa huomaat jo selkeästi painonpudotuksen ja saat kokemuksen siitä millaisella ravintomäärällä painosi laskee.

Harrastan paljon liikuntaa, jaksanko näillä annosten kalorimäärillä tehdä päivittäisen liikuntaharjoitukseni?

 • Kyllä jaksat. 
 • Jos tavoitteenasi on pudottaa painoa: Jos energiaa saa enemmän kuin kuluttaa, paino nousee. Jos energiaa puolestaan saa vähemmän kuin kuluttaa, paino laskee. Liikunnalla voit tehostaa laihtumista. Muista juoda runsaasti vettä, johon on lisätty hyppysellinen puhdistamatonta suolaa. 

 Onko lapsille omat annoskoot? Minkä ikäisille lapsille annokset sopivat maun ja kalorimäärien puolesta? 

 • Susa’s Delin ruoka sopii 16-100 vuotiaille. 16-vuotta nuorimmille lapsille on tulossa oma ruokavalio painonpudotukseen.

Tilausten ajankohta ja toimitusten alkaminen

Voinko tilata kuukausiannoksen milloin vain kuukauden aikana?

 • Voit tilata kuukausiannoksen milloin vain.

Kuinka nopeasti tilauksesta toimitukset alkavat?

 • Saatuamme tilauksen, sen käsittely tapahtuu kolmen päivän sisällä. Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi, josta näet milloin saat kotiisi ensimmäinen tilauksesi.
Kuinka monen päivän ruoat toimitetaan kerrallaan?
 • Toimituspäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai. 
 • Saat maanantaina tiistain ja keskiviikon annokset. Keskiviikkona torstain ja perjantain annokset. Perjantaina lauantain, sunnuntain ja maanantain annokset.

Mitä jos myöhästyn toimitusajasta, ja annokset jäävät saamatta?

 • Pyrimme huolehtimaan siitä, että kaikki tilatut annokset saavuttavat asiakkaan. Kuljettajallemme voi lähettää viestin puhelimeen (044 985 4132).

Onko jakeluautoon mahdollista saada yhteyttä?

 • Kyllä, jakeluautoomme saa yhteyden numerosta 044 985 4132.

  Miksi on tärkeää syödä terveellisesti?

  • Terveellinen ruokavalio tukee sinua kokonaisvaltaisesti: energiatasosi nousee, jaksat paremmin ja kehosi voi kaikinpuolin paremmin. 

  Jos olet ylipainoinen on terveellisestä ruokavaliosta myös terveyhyötyjä, minkä lisäksi normaali ja terveellinen ruokavalio auttaa painonpudotuksessa:

  • Jo viiden prosentin laihtuminen vähentää monia terveysriskejä, koska rasva alkaa ensin poistua aineenvaihdunnallisesti kaikkein tärkeimmistä elimistä, kuten maksasta. Pienikin painonlasku korjaa veren sokeritasapainoa ja verenpainetta.
  • Jos sairauksia on ehtinyt kehittyä, laihtuminen voi auttaa, tai lieventää niiden vaikeusastetta ja viivästyttää niiden etenemistä. Suurimmat hyödyt saadaan, kun laihduttaminen perustuu terveellisiin elintapoihin, jotka muuttuvat ajan myötä pysyviksi elämäntavoiksi.

  Jos en ole tyytyväinen

  Mihin otan yhteyttä, jos annoksissa on jotain huomautettavaa, tai minulla on kysyttävää?

  • Meillä toimii asiakaspalvelu, joka vastaa kaikkiin kysymyksiin ja palautteisiin sähköpostilla (susan@susas.fi) tai puhelimitse (044 985 4132). Asiakaspalvelumme palvelee klo 9-17 välillä arkipäivisin.
  • Voit myös ottaa sivuston yhteydenottolomakkeella yhteyttä.

  Mitä jos en pidäkään ruoka-annoksista, mitkä ovat peruutusehdot?

  • Tilatessasi kuukausiannoksen sitoudut kuukauden toimitukseen. Voit aloittaa tilaamalla viikon ruoka-annokset ja kokeilla miten ruokavalio sopii sinulle.

  Annosten monipuolisuus ja vaihtelu

  Kuinka usein kuukauden ruoka-annokset vaihtuvat? 

  • Ruoka-annokset vaihtuvat kuukauden välein.
  • Käytämme raaka-aineita kauden mukaan.

  Vaihtuuko ruoka-annokset, vai onko kuukauden listalla samoja ruoka-annoksia?

  • Kuukauden ruokavalion annokset vaihtelevat ja ovat monipuolisia.

  Voinko vaihtaa menua kesken tilausjakson? Eli jos aloitan sekaruoka menulla, voinko vaihtaa kasvisruoka menuun?

  • Voit vaihtaa. Kun olemme saaneet tiedon halustasi muuttaa ruokavaliota, vaihto menuiden välillä tapahtuu parin päivän sisällä.

  Ruokavaliosta poikkeaminen

  Mitä jos sorrun, enkä pitäydykään pelkästään toimitetuissa ruoka-annoksissa? Kannattaako minun silti jatkaa? 

  • Sortuminen on inhimillistä. Harvoin elämässä tapahtuu juuri se mitä haluamme tapahtuvan, muutokset ja erilaiset elämäntapahtumat horjuttavat meitä. Tärkeintä on kokonaisuus, että pääsääntöisesti syöt terveellisesti ja säännöllisesti, eli jatkat ruokavaliossa pysymistä ja huomaat, että yksi sortuminen ei kaada tavoitettasi vaan voit sortumisesta huolimatta voida hyvin. Voit myös käyttää Mentaalisia Valmentajiamme ja saada tukea vaikeisiin tilanteisiin.

  Mitä kuukauden jälkeen?

  Kun olen kuukauden syönyt toimitettuja ruoka-annoksia, miten elämänmuutosta kannattaa jatkaa sen jälkeen?

  • Kuukauden aikana saat kokemuksen ruoka-annosten koosta ja ravintorikkaasta ruoasta. Koet, miten terveellinen ravinto saa olosi parantumaan ja energiatasosi nousemaan. Voit jatkaa omin avuin matkaasi kohti pysyvää hyvinvointia, tai halutessasi tilata seuraavan kuukauden annokset tukemaan sinua. Voit myös käyttää Mentaalisen Valmennuksen apua laatimaan sinulle askeleet kohti seuraavaa tavoitetta elämässäsi.

  Miten varmistan, että kuukauden jälkeenkin ruokavalioni jatkuu terveellisenä? 

  • Elämänmuutoksen tueksi tarjoamme Mentaalista Valmennusta. Liity myös sähköpostituslistallemme, saat vinkkejä ja kannustusta sivustoltamme. Voit seurata blogiamme ja sieltä asiakkaidemme kokemuksia.
  • Kuukauden terveellinen ravinto antaa sinulle kokemuksen lisääntyneestä energiasta ja keventyneestä olosta. Se auttaa sinua jatkamaan matkaasi, jonka aikana teet päivittäin hyvinvointiasi tukevia valintoja. Suoliston bakteerifloora on yleinen syy ylipainoon ja energian vähyyteen. Kuukaudessa Susa's ruokavaliolla suolistosi pääsee tasapainottumaan ja ns. hyvien bakteerien määrä kasvaa. Kun hyvät bakteerit lisääntyvät, tarpeesi epäterveelliseen ruokaa ja sokeriin vähenee. Lyhyesti, sinun on helpompi syödä terveellisesti, kun suolistosi bakteerifloora tasapainottuu.

  Mentaalinen Valmennus

  Mentaaliset Valmentajamme tarjoavat sinulle, joka olet tilannut kuukauden ruokavalion, kolmen kerran valmennuksen 60 euroa kerta.

  • Löydät tarkemmat tiedot mentaalisesta valmennuksesta täältä.  

  Keitä valmentajat ovat?

  • Mentaaliset Valmentajat ovat Olemuksen kouluttamia Valmentajia, joilla on syvällinen kokemus ihmisen kokonaisuudesta. Lue lisää täältä.

  Jos sinulla on kysymyksiä niin ole yhteydessä asiakaspalveluumme.  NÄIN SUSA'S TOIMII

  Kolmessakymmenessä päivässä onnistumisen kokemus. Elämäntapamuutos alkuun helposti ja vaivattomasti. 

  VALITSE MENU

  Valitse sekaruokavalio tai kasvisruokavalio. 

  Tee tilaus

  KOKKAUS

  Taidokkaat kokkimme valmistavat laadukkaista ruoka-aineksista maistuvat annokset.

  LÄMMITÄ KOTONA

  Nauti helposta ruokailusta, lämmitä valmiit annokset kotona pannulla, uunissa tai mikrossa.