SUSA’S 30 PÄIVÄN RUOKAVALIO - MINUN KOKEMUKSENI

15.02.2022

Saimme ihanan kirjoituksen Susa'sin 30 päivän ruokavaliosta! Lue mitä kaikkea kuukauden ruokavalio herätti ja mikä vaikutus sillä oli. 

Kuvaaja rangga ispraditya, Pexels
Kuvaaja rangga ispraditya, Pexels

Tilasin tammikuun alussa Susa's 30 päivän kasvisruokavalion. Tilasin, koska ruoanlaitto on jo pidempään tuntunut ahdistavalta asialta - en keksi mitä söisin ja useammin kuin haluaisin myöntää syön roskaruokaa, jotta saisin pahimman nälän pois.

Kotona työskentely on tehnyt syömisestä vielä vaikeampaa: usein tilaan ruokaa kotiin, syön leivän tai jätän syömättä kokonaan.

Huonosti syöminen oli myös alkanut näkymään kehossa, painoni on noussut paljon enkä enää jaksa liikkua kuten ennen.

Haluan silti syödä paremmin ja terveellisemmin, voida paremmin, joten Susa'sin ruokavalio tuntui hyvältä ratkaisulta.

ENSIMMÄINEN VIIKKO

Ensimmäisen viikon olin melko innoissani ja helpottunut - ainakaan seuraavana kuukautena ei tarvitsisi miettiä mitä syö. Innostus kasvoi, kun ruoat olivat niin hyviä! ja kauniisti aseteltuja.

Alussa tunsin hieman nälkää, mutta se meni ohi muutamassa päivässä, kun keho tottui kevyempään ruokaan. En myöskään ollut tottunut papuihin tai linsseihin, joten vatsa murisi muutaman päivän sen totutellessa uudenlaiseen ruokaan.

Jo ensimmäisen viikon lopulla olo oli kevyempi ja energisempi. Makeanhimo iski välillä, mutta aamiaissmoothiet auttoivat tässä. Appelsiinismoothiesta tuli ehdoton lempparini!

Eniten minua ensimmäisen viikon aikana yllätti kuinka paljon erilaisia kasvisruokia oli ja kuinka innovatiivisesti menu oli suunniteltu.

TOINEN VIIKKO

Toisen viikon aikana makeanhimo kasvoi aikaisemmasta, kävin melkein kaupassa hakemassa itselleni keksipaketin tai suklaalevyn. Annosten mukana tulevat kirjeet kuitenkin auttoivat tässä, oli helpompi pitää pintansa, kun tuntui ettei ollut yksin tämän muutoksen kanssa.

Toisen viikon aikana vatsakin rauhoittui ja totuin hiljalleen uudenlaiseen ateriarytmiin. Aikaisemmin en ollut syönyt aamiaista ja lounasaikaan syönyt valtavan annoksen, jotta nälkä lähtisi.

Koska aamiainen tuotiin kotiin, söin sen jokainen aamu muutaman tunnin heräämisen jälkeen ja ajoitin lounaan ja illallisen aamiaisen mukaan (kiitos Susa's tiimin vinkin!).

Huomasin, kuinka paljon paremmin jaksoin niin töissä kuin muutenkin, kun energiaa sai tasaisesti eikä missään vaiheessa päivää tullut hirveä nälkä.

Lue myös: Eva Estlanderin kokemus Susa's ruokavaliosta

Kuvaaja Ralitsa Racheva, Pexels.
Kuvaaja Ralitsa Racheva, Pexels.

KOLMAS & NELJÄS VIIKKO

Kuukauden toisella puoliskolla huomasin ilokseni, että painoni oli pudonnut! Painonpudotus ei ollut ensisijainen tavoitteeni, mutta silti jotakin mitä halusin. Tuli hyvä olo ja mieli siitä, että vaikka söi normaalisti, kolme ateriaa päivässä, kunnon ruokia, niin paino silti putosi.

Huomasin myös tottuneeni uudenlaisiin makuihin ja silmäileväni ruokia tarkkaan, miettien kuinka itse valmistaisin jotakin samanlaista kuukauden ollessa ohi. Moni annoksista oli minulle aivan uusia ja oli ihana nähdä ja maistella mitä kaikkea erilaista kasviksista, pavuista ja linsseistä voi valmistaa.

Neljännen viikon aikana tunsin muutoksen hyvin selkeästi itsessäni. Olo oli kevyempi, minulla riitti energiaa paremmin ja olin hyvällä tuulella. Arjen asiat, jotka aiemmin olivat tuntuneet mahdottomilta (kuten siivoaminen) helpottui. Nousi vahva halu ja inspiraatio pitää itsestäni hyvää huolta kaikin puolin.

Painoni putosi kaiken kaikkiaan kuukauden aikana melkein 5 kg ja minun alkoi myös tehdä mieli liikkua enemmän istumatyön tasapainoksi.

Susa'sin kuukauden ruokavalio oli minulle käänteentekevä. Kehoni voi paremmin kuukauden jälkeen, minulla on kaikin puolin kevyempi olo ja inspiroidun laittamaan ruokaa aivan eri tavalla kuin ennen.

Ja parasta oli ehkä Susa'sin tiimi, ihanasti sanoitetut kirjeet ja juttutuokiot ovella, kun ruokia tuotiin. Olen mahdottoman tyytyväinen palveluun ja uskon, että otan kuukauden 'puhdistus ja palautuskuurin' uudelleen, jos tuntuu että inspiraatio ja motivaatio ruoanlaittoon ja hyvin syömiseen katoaa.

Suurkiitos Susa'sille ihanasta palvelusta, kauniista ja herkullisista aterioista, tsempeistä ja joustosta! Suosittelen ehdottomasti!

- Susa'sin asiakas
Kirjoittaja on pyytänyt pysyä nimettömänä.

TILAA SUSA'S 30 PÄIVÄN RUOKAVALIO