SUSA'S VINKIT PYSYVÄÄN ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEEN

13.02.2022
Kuvaaja Daria Shevtsova, Pexels.
Kuvaaja Daria Shevtsova, Pexels.

KESKITY MUUTOKSEEN

Usein muuttaessamme elämäntapojame tai pyrkiessämme lopettamaan jonkin tavan, esimerkiksi sokerin syönnin, keskitymme juuri siihen mitä emme halua tehdä.

Ajatukset pyörivät herkuissa ja sokerin himo kasvaa mitä voimakkaammin kiellämme sen itseltämme.

Sen sijaan, että keskittyisimme siihen mitä emme saa tehdä, muutos on helpompaa ja herkut jäävän helpommin kauppaan, jos keskitymme siihen mitä saamme ja voimme tehdä.

Aivot ovat elin, joita voi treenata: suuntaa huomiosi niihin ruokiin, joita voit syödä. Makeanhimon iskiessä mieti mitä hedelmiä voit syödä, valitse marjasmoothie tai jokin muu terveellisempi vaihtoehto karkin sijaan.

LISÄÄ TERVEELLISIÄ VAIHTOEHTOJA RUOKAVALIOOSI

Usein laihduttaessa tai minkä tahansa elämäntapamuutoksen kohdalla keskitymme kieltämään asioita itseltämme. Kieltämisen sijaan kannustamme lisäämään hyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja, jolloin meidän on helpompi hallita mielitekoja ja opettaa itsellemme parempia vaihtoehtoja askel askeleelta.

Kieltämisen ja eri ruokien tai herkkujen ruokavaliostasi poistamisen sijaan, valitse jokainen päivä yksi terveellinen asia, jonka lisäät ruokavalioosi tai elämääsi.

OLE KÄRSIVÄLLINEN

Pysyvä muutos vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Muutos ei tapahdu yön yli, eivätkä muutoksen vaikutukset näy hetkessä.

Varsinkin painoa pudottaessa olemme itsellemme helposti ankaria ja soimaamme itseämme pienistäkin epäonnistumisista.

Harjoittelu tekee mestarin ja pysyvä elämäntapamuutos on juuri sitä: uusien tapojen ja tottumusten harjoittelua, ja tämä vie aikaa.

Kun uusista tavoista tulee osa arkea, helpottuu oma olo huomattavasti - voi paremmin itsessä ja kehossa, ja perustan ollessa kunnossa tietää, että satunnainen herkku ei kaada maailmaa - päinvastoin, se on osa elämää.

SINUN EI TARVITSE TEHDÄ MUUTOSTA YKSIN

Päättäessämme muuttaa elämäntapojamme terveellisemmiksi jättäydymme helposti syystä tai toisesta muutosprosessin kanssa yksin. Epäonnistuminen tuntuu vähemmän pelottavalta, kun kukaan muu ei tiedä muutoksesta tai hävettää kertoa miten on syönyt ja elänyt muille.

Muutos on pitkä matka ja parhaiten se toimii, jos siihen saa apua ja tukea. Kukaan ei voi muuttua puolestasi, mutta toinen voi kävellä rinnallasi, tukien ja tsempaten sinua.

Uskalla jakaa, pyytää apua ja sanoittaa muutosprosessiasi.

Susa's luotiin juuri tämän takia, jotta sinä saisit apua omassa elämäntapamuutoksessasi. Saisit kokemuksen terveellisestä ruokavaliosta ja sen vaikutuksesta, sekä vakaan aloituksen muutokseen.

Tilatessasi Susa's ruokavalion saat ruokien lisäksi jokaisen toimituksen mukana henkilökohtaisen kirjeen, joka auttaa ja tukee sinua elämäntapamuutoksessa.

TILAA 30 PÄIVÄN SUSA'S RUOKAVALIO ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN TUEKSI