MENY

Här ser du veckans meny.

Blandkost-meny

Måndag (1240 kcal)

Frukost

  • Kallgröt med blåbär och rostad havre (G,L) (370 kcal)

Lunch

  • Halloumi sallad, marinerade grönsaker, färsk melon, fröknäckebröd (L,G) (430 kcal)

Middag

  • Citrusmarinerad lax, olivolja rostade grönsaker, kall yoghurtsås med dill (L,G) (550 kcal)

Tisdag (1305 kcal)

Frukost

  • Naturell yoghurt med färsk päron, rostad granola, torkade bär

(L,G) (350 kcal)

Lunch

  • Kycklingwok med nudlar och färska grönsaker, teriyakisås

(M) (420 kcal)

Middag

  • Grönsakspaella och örtmarinerad äggplanta

(M,G) (535 kcal)

Onsdag (1350 kcal)

Frukost

  • Tomatomelett med rucolapesto, liten bärsmoothie (L,G) (390 kcal)

Lunch

  • Morotssoppa med kokos, grynost med örter, fröknäckebröd

(L,G) (435 kcal)

Middag

  • Över natten brässerad grisnacke, fullkornsrisotto med svamp,

timjam-yoghurtsås (L) (525 kcal)

Torsdag (1260 kcal)

Frukost

  • Vispgröt på lingon och syltad blåbär (L) (300 kcal)

Lunch

  • Sojamarinerad lax, grönsaks couscous, limegurka och söt sojasås (M,G) (480 kcal)

Middag

  • Pasta bolognese,

fullkornspasta, brässerad lammragu och rucolaolja

(M) (480 kcal)

Fredag (1265 kcal)

Frukost

  • Råggröt med färska bär och rostade nötter (L) (380 kcal)

Lunch

  • Räksallad med avocado, kokt ägg, marinerad rödlök, fröknäckebröd, tomatvinaigrette med dill (M,G) (400 kcal)

Middag

  • Rågpanerade abborrfiléer, rökt blomkål, ärtpure och kräftsås

(L,G) (485 kcal)

Lördag (1285 kcal)

Frukost

  • Grönsakssmoothie och trattkantarell omelett (M,G) (360 kcal)

Lunch

  • Sesam-marinerad kyckling och grönsaker, kokos-fullkornsris och mynta creme fraiche (L,G) (420 kcal)

Middag

  • Rostbiff på nötkött, ratatouille, rostade rödbetor och salsa verde

(M,G) (505 kcal)

Söndag (1295 kcal)

Frukost

  • Bananplättar med jordgubbspure (G,L) (330 kcal)

Lunch

  • Grönsakslasagne, tomatsallad med lök, rucolapesto

(L,G) (440 kcal)

Middag

  • Rödcurry med kyckling, vildris och grönsaker, mynta yoghurtsås

(G,L) (525 kcal)



    Vegetarisk meny

    Måndag (1240 kcal)

    Frukost

    • Kallgröt med blåbär och rostad havre (G,L) (370 kcal)

    Lunch

    • Halloumi sallad, marinerade grönsaker, färsk melon, fröknäckebröd (L,G) (430 kcal)

    Middag

    • Pankopanerad zucchini, olivolja rostade grönsaker, lime-yoghurtsås, rostade pumpafrön (L) (440 kcal)

    Tisdag (1320 kcal)

    Frukost

    • Naturell yoghurt med färsk päron, rostad granola, torkade bär

    (L,G) (350 kcal)

    Lunch

    • Härkis-grönsakswok med nudlar och färska grönsaker, teriyakisås (M) (425kcal)

    Middag

    • Grönsakspaella och örtmarinerad äggplanta

    (M,G) (545 kcal)

    Onsdag (1260 kcal)

    Frukost

    • Tomatomelett med rucolapesto, liten bärsmoothie (L,G) (390 kcal)

    Lunch

    • Morotssoppa med kokos, grynost med örter, fröknäckebröd

    (L,G) (430 kcal)

    Middag

    • Rostad batat, fullkornsrisotto med svamp, timjam-yoghurtsås (L) (440 kcal)

    Torsdag (1240 kcal)

    Frukost

    • Vispgröt på lingon och syltad blåbär (L) (300 kcal)

    Lunch

    • Ugnsrostade rödbetor med balsamico och honung, grönsaks couscous, tzatziki (L,G) (440 kcal)

    Middag

    • Tomat-basilikapasta,

    fullkornspasta, färsktomatsås, marinerade körsbärstomater, rucolaolja

    (M) (500 kcal)

    Fredag (1310 kcal)

    Frukost

    • Råggröt med färska bär och rostade nötter (L) (380 kcal)

    Lunch

    • Avocado-äggsallad, soltorkad tomat, marinerad rödlök, rökt paprika, fröknäckebröd, citronvinaigrette (M,G) (440 kcal)

    Middag

    • Rågpanerade tofu, ärtpure, rökt blomkål och morotssås

    (L) (490 kcal)

    Lördag (1270 kcal)

    Frukost

    • Grönsakssmoothie och trattkantarell omelett (M,G) (360 kcal)

    Lunch

    • Grönsaksfyllda paprikor, sparrissallad, hummus 
    • (L,G) (400 kcal)

    Middag

    • Morotsbiffar, sesam-marinerade grönsaker, kokos-fullkornsris, mynta creme fraiche (L,G) (510 kcal)

    Söndag (1370 kcal)

    Frukost

    • Bananplättar med jordgubbspure (G,L) (330 kcal)

    Lunch

    • Grönsakslasagne, tomatsallad med lök, rucolapesto

    (L,G) (550 kcal)

    Middag

    • Rödcurry med pumpa, vildris och grönsaker, mynta yoghurtsås

    (G,L) (490 kcal)



    G = Glutenfri
    M = Mjölkfri
    L = Laktosfri


    VÅRA LOKALA PRODUCENTER

    Råvarorna till vår mat utgörs av lokalt producerade högklassiga ekologiska produkter.

    För oss är det viktigt att din mat är producerad på ett etiskt sätt och att råvarorna är av högsta klass och näringsrika.

    Mörby Gård, Ekenäs 

    -sädeslag, honung, nötkött

    Västankärr Gård, Hangö

    - hönsägg, potatis, dill, grönsaker

    Havsgårdar, Hangö

    - frigående Highland boskap

    Boviks ekologiska fårfarm, Ekenäs